Quetzal Duo About.jpg

over Quetzal Duo

Quetzal Duo ontstond na een toevallige maar veelbetekenende muzikale ontmoeting aan de voet van de kathedraal van San Cristóbal de las Casas (Chiapas, Mexico) in de zomer van 2017, tussen de Mexicaanse zangeres Sofía Díaz Polo en Belgische gitarist Jasper De Kind.

 

Het project begon vanuit het idee om te werken aan een Mexicaans repertoire, en langzaamaan leidde de affiniteit tussen onze idealen, percepties over muziek en onze esthetische en emotionele overtuigingen ons naar de Son Istmeño in het bijzonder, waar we de mogelijkheid voelen om te verkennen, ons te uiten en een persoonlijke benadering te creëren, in muziek die al zo lang bestaat en zoveel traditie achter zich heeft.

 

Tot nu toe focusten we vooral op de Son Istmeño, van de meest populaire en gekende liederen zoals La Llorona, La Sandunga en La Bruja, tot stukken in het Zapoteeks en minder bekend repertoire. Af en toe brengen we ook Mexicaanse stukken uit andere regio’s en periodes, die zowel bij onszelf als bij onze muzikale ideeën aansluiten. We beperken ons dan ook niet tot een enkel genre en blijven nieuwe muziek, emoties en ideeën verkennen via andere stijlen en vormen.

Impressies

"They sang in my birthday party it was so beautiful! not only are they an amazing super sweet couple but also amazing musicians. They made us all cry tears of joy and love listening to their music. Top top top musicanten! Un duo espectacular, nos pusieron la piel de gallina! "

Geef ons feedback

BeoordelenVrij slechtNiet zo goedGoedHeel goedFantastischBeoordelen

Bedankt voor de inzending!